söndag 8 april 2012

Vit chokladcupcake med bär

Muffinsarna blir nästan som kladdmuffins och passar nog bäst med några goda bär på toppen. Hallon eller jordgubbar är de jag kan rekomendera. Och varför inte en skopa vaniljglass eller lättvispad grädde. Nej förresten! Lättvispad grädde blandad med smält vit choklad... Mmm, jag älskar choklad.

Här är receptet i alla fall. Vill man så går det utmärkt att göra i en kakform så det blir en vit kladdkaka. Så är receptet från början.

ca12 st

100g smör
100g vit choklad
2 ägg
2dl socker
2tsk vaniljsocker
2.5dl vetemjöl
skal från 1 citron
1msk citronsaft

Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i smöret.
Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen ett i taget.
Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet och fyll muffinsformar till ca 3/4.

Grädda mitt i ugnen 12-15 min, beroende på hur kladdig du vill att de ska vara.
Servera med färska bär, och eventuellt en klick grädde eller glass.

(För vit chokladkaka: Smörj och strö kokos eller ströbröd i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Häll i smeten, grädda 12-15 minuter. När den gräddat klart pudra då över lite florsocker och servera på samma sätt som med muffinsarna )
maj 2011

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar