söndag 8 april 2012

Citroncupcake

citronmuffin med marängfrosting.

mars 2011
___________________________________________________________________

150 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft (+ citronskal)
½ dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, citron och mjölk. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner det i smeten.
Häll smeten i en muffinsplåt (eller formar), smeten räcker till 12 små eller 6 stora muffins.
Grädda i 200 grader i 15 minuter.

 
Marängfrosting
3 äggvitor
1,5 dl socker (Jag tog nästan 1 dl)
1/4 tsk citron
ev. valfri karamellfärg

Vispa äggvitorna i en skål tillsammans med sockret och citronsaften ett par minuter. Fortsätt sedan att vispa marängen över en kastrull med sjudande vatten. Vispa länge tills det blir tjockt och krämigt, c.a 10 min och marängen ska kännas fingervarm och sockret ha smält helt.
Ta skålen bort från värmen och vispa vidare tills marängen svalnat, den här delen tar en stund, räkna med c.a 10-15 minuter. Vispa i slutet ner karamellfärgen.
Ställ i kylskåpet ett tag.


Spritsa på frostingen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar