onsdag 11 april 2012

Cinnabon Cinnamon Rolls

Nu ikväll gav jag mig på ett amerikansk bullrecept.
Bullarna heter  Cinnabon Cinnamon Rolls och är kanelbullar med farinsocker och cream cheese frosting.

Jag snålade visst lite med frostingen, men det var gott ändå ;)






Bullar:
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl

Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)

Glasyr:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt

Gör så här:

Lös upp jästen i den varma mjölken.
Blanda socker, smör, salt och ägg.
Tillsätt mjöl och blanda väl.
Knåda ihop till en del och låt jäsa  ca 1h.

Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.

Kavla ut degen till en rektangel på ca 50×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen
Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min.
Häll på glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar