lördag 28 april 2012

Peanut Butter Truffle Brownie

Igår halkade jag in på ett amerikanskt recept och det började genast att vattnas i munnen på mig.
Och när lillen sov efter lunchen passade jag på att baka.
Det tog sin lilla tid att komma igång eftersom att jag var tvungen att omvandla alla mått till svenska.
Så här blev de:
Himmelriket i tre lager.



Brownie:
230 g smör
350 g socker
3 ägg
3 tsk vaniljsocker
110 g vetemjöl
70 g kakao
0.5 tsk salt
0.5tsk bakpulver

Fyllning:
115 g smör, rumstemp.
115 g jordnötssmör
ca 2 dl florsocker
2-3 tsk mjölk

Tryffel:
55 g jordnötssmör
ca 100 g hackad choklad
55 g smör
2 msk vispgrädde

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader.
Smöra och bröa en form, ca 20*30 cm

Brownies:
Smält smöret. Ta av från plattan och tillsätt sockret. Rör tills det är ordentligt blandat.
Vispa i äggen och vaniljsockret.
Blanda i kakao, bakpulver och saltet.
Tillsätt mjölet och blanda väl.

Grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter.
Låt den sedan kallna.

Fyllning:
Blanda samman allt.
Tillsätt mjölk om du vill ha den mer bredbar.
Bred sedan över den kalla browniesen.
Låt stå i kylskåp ca 30 minuter.

Tryffel:
Blanda allt i ett vattenbad.
Låt stå en stund i kylskåp så att det stelnar lite.
Bred sedan över på fyllningen och låt stå en stund och stelna.

Ät!  :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar