söndag 8 april 2012

steg för steg - att fylla en tårta

Att fylla tårta är ju enkelt. Men det finns ju vansinnigt många metoder. Jag gör alltid så här.
Det bästa är att fylla tårtan dagen innan du dekorerar den. Då hinner fyllningen stelna ordentligt och tårtan safta till sig:)
(och ursäkta mina amatörbilder:)


.


1. Lägg plastfolie i ett kors på tallriken där du ska förvara tårtan


2. Dela tårtbottnen. (såklart!) Jag brukar alltid skära bort lite på toppen och lite på bottnen också.



3. Gör allt bakvänt och lägg TOPPEN först på plastfolien. Fyll med första fyllningen. Snåla inte.
Bred dock inte ända till kanten, utan spara ca 0,5 cm.
(Man vill ju inte att hela fyllningen flyter ut när den drar till sig över natten.)


4. Lägg på mittenlocket och fyll med andra fyllningen. (Snåla inte, sa jag!)Bred ut på samma sätt och lägg på BOTTEN.





5. Vik sedan över plasten tajt. Taaaajt.



6. Ta sedan en lång remsa med plastfolie, vik på längden och plasta hårt runt kanten. Då håller sig fyllningen där den ska.

Och in i kylskåp minst 10-12 timmar :)

(7. Alt: Sätt springformen runt. )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar