söndag 8 april 2012

steg för steg- att täcka en tårta


1. Täck tårtan med grädde. Det behöver inte alls vara mycket.
Släta till med en vanlig kniv. Det finns verktyg att köpa för detta, men ondödigt då det funkar alldeles utmärkt utan.

2. Kavla marsipanen ca 2-3 mm tjockt. Kavla stort, då blir det bäst kantresultat på tårtan.
Använd florsocker under och flytta runt marsipanen mycket så att den inte fastnar i bordet.


3. För försiktigt marsipanen över tårtan.

 4. Använd dig av handen och stryk marsipanen slät. Får du luftbubblor, lyft försiktigt marsipanen med ena handen och stryk ut med andra.
Gör samma sak på kanterna och rätta till eventuella veck.


5. Så här ser det ut då:)










 6. Ta en kniv eller pizzaskärare och skär så nära kanten som möjligt.



7. Klart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar