lördag 16 juni 2012

Långpannebotten

Att göra långpannebotten är ju faktiskt inte svårt. Perfekt när man ska göra stora tårtor eller om man ska göra annan form än en vanlig rund och måste skära och forma.

Gör så här:
Ta ett bakplåtspapper och vik in sidorna ca 1 cm. Börja med långsidorna. (Se bilden)


Ugnsvärme: 175 grader

Långpannebotten:
5 ägg
3 dl socker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
2.5 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Ju längre desto bättre.
Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten.

Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30*40 cm) och häll ner smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.


2 kommentarer:

  1. På bilden ser det ut som du gör den direkt på gallret eller? Vänder du den mellan plåtar när du tagit ut den?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Såg din kommentar först nu. Jag häller smeten i en bakplåtsklädd långpanna. När den gräddats klart så vänder jag upp den på galler, tar bort bakplåtspapperet och låter den svalna.

      Radera