fredag 29 juni 2012

Jordgubbsmousse utan gelatin

Ni måste prova göra den här moussen! Visst är den som är gjord på gelatin god, men inte som denna. Smaken av bären är verkligen skarpa:)

Jag har använt mig av lite mindre gelésocker än ursprungsrecptet och receptet kommer jag dessvärre inte ihåg vart jag hittade.



Jordgubbsmousse  (räcker till 2 lager fyllning i en 20 cm tårta)

250 g frysta jordgubbar
1.5 dl vatten
1.5 dl gelésocker
1.5 dl grädde
några droppar citronsaft

Gör så här:
Koka jordgubbarna tillsammans med vattnet och några droppar citronsaft tills allt ser ut som mos. ( Ca 20 min.)
Vispa ner gelésocker och låt småkoka ca 3-5 min.
Ställ sedan i kylskåp tills den är helt kall.
Vispa grädden och blanda i jordgubbskompotten.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar