fredag 3 januari 2014

Chokladägg fylld med mousse

På facebook har det under nyårsdagarna cirkulerat ett ganska så enkelt och roligt tips på en efterätt. Den är ganska liten och skulle passa fint till någon annan slags dessert. Kanske med någon slags fruktkompott?
Hur som helst så gjorde jag fyra stycken fyllda med chokladmousse och blåbär till nyår.
Vi var bara hemma och mös eftersom att vi fick ett nytt litet liv i familjen för två veckor sedan.
Och det var inte bara jag som tyckte det var roligt att dekorera. De äldsta barnen gick loss hejvilt här hemma!

Dock blir det bara en bild och en enkel textsammanfattning om hur man sätter ihop ägget.

 
 
4 kinderägg
ca 50 g mjölkchoklad
dekorationspärlor och annat valfritt ätbart pynt
Sprits med en tyll med litet hål
 
Halvera äggen försiktigt.
 Ta bort leksaken och fyll fyra av ägghalvorna med mousse.. 
Smält försiktigt mjölkchokladen över vattenbad.
Doppa kanten på de fyra ofyllda ägghalvorna i chokladen och sätt sedan ihop dem med de andra fyra.
Låt stå i kylen tills chokladen har stelnat. 
Bred ut resten av den smälta chokladen till fyra rundlar. Ställ ett ägg på varje rundel och låt dem sedan stå i kylen tills chokladen stelnat helt.
 
Dekorera och pynta loss! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar