söndag 14 december 2014

Pepparkakor - recept

Att göra egen pepparkaksdeg är så mycket godare. Det tar ett dygn, men det är helt klart värt det.

PEPPARKAKOR
2.5 dl brun farinsocker
0,75 dl ljua sirap
0.75 dl vatten
150 g smör
1 msk malen kanel
1 msk malen ingefära
1.5 tsk bikarbonat
7-8 dl vetemjöl

Blanda farinsocker, sirap och vatten i en kastrull och koka upp blandningen. Klicka i smöret och låt det smälta (rör ej!) Låt massan kallna.
Rör sedanni kryddor, bikarbonat och ca 6 dl av mjölet. Resten används till utbakning.
Linda in degen i plastfolie och låt stå i kylskåp över natten.

Arbeta degen smidig på mjölat bord. Kavla ut tumnt och ta ut mått.

Grädda i mitten av ugnen  175 grader i ca qå minuter. Låt dem svalna på plåten innan de flyttas till galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar