lördag 19 maj 2012

Chokladsufflé

En sufflé ska få yta men inuti ska den vara fluffig och krämig i konsistensen. Det sägs att det kan vara svårt att få till en sufflé, men lyckades jag så lyckas nog du! De kunde ha varit lite högre kanske, men det skadade ju inte smaken. Dögott!



4 st
ugnsvärme: 175 grader

smör
socker

1 dl vispgrädde
100 g mörk choklad max 70% (Jag använde marabous mörka)
0.5 krm salt
3 ägg
2 msk socker

Sätt på ugnen.
Smörj formarna med smöret och täck hela insidan med socker.
Ställ in i frysen.

Koka grädden i en kastrull.
Lägg i chokladen och blanda tills den har smält.
Rör ner saltet.

Dela äggen. Lägg vitorna i en skål och rör ner gulorna, ett i taget, i chokladen.
Vispa äggvitorna till ett tjockt skum. Tillsätt därefter sockret. Vispa på låg fart och öka sedan.
(Skummet ska vara fast och ska inte röra sig om du vänder skålen upp och ner.)

Blanda försiktigt marängen i chokladen så att luften inte slås ut.
Fyll formarna nästan ända upp till kanten. Ha ca 1cm till godo, den höjer sig i slutet.

Grädda i mitten av ugnen i 10-14 minuter.
Servera med bär :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar