lördag 20 september 2014

Passionsfruktsmousse

Det här en väldigt god och syrlig mousse som passar till det mesta:)
Receptrt är beräknad till en tårta på ca 20 cm.

6- 8 passionsfrukter
Ca 0.5 dl syltsocker
3 dl grädde

Skrapa ur innehållet av 2-3 frukter i en liten skål och förvara i kylskåpet. Skrapa ur innehållet av resterande i sil och pressa ut så mycket saft du kan direkt i en kastrull.
Tillsätt syltsocker. OBS! Här är det viktigt att ta lite i taget. Smaken är som baken. Smaka av innan du tillsätter mer.
Låt koka en stund innan du sätter in i kylskåp över natten. (Eller tills det blivit riktigt kallt)

När det är dags för "ihopsättning":
Vispa upp grädden och rör ner passionsfrukterna. (Ja, det du sparade i skålen också) Fyll tårtan. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar