Här är receptet i alla fall. Vill man så går det utmärkt att göra i en kakform så det blir en vit kladdkaka. Så är receptet från början.
ca12 st
100g smör
100g vit choklad
2 ägg
2dl socker
2tsk vaniljsocker
2.5dl vetemjöl
skal från 1 citron
1msk citronsaft
Sätt ugnen på 200°.
Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i smöret.
Smält smöret i en kastrull ta av från värmen. Bryt chokladen i bitar och smält den under omrörning i smöret.
Blanda sedan i sockret, vaniljsocker och äggen ett i taget.
Tillsätt citronskal och citronsaft samt mjölet. Rör snabbt ihop till en smet och fyll muffinsformar till ca 3/4.
Grädda mitt i ugnen 12-15 min, beroende på hur kladdig du vill att de ska vara.
Servera med färska bär, och eventuellt en klick grädde eller glass.
(För vit chokladkaka: Smörj och strö kokos eller ströbröd i en form 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Häll i smeten, grädda 12-15 minuter. När den gräddat klart pudra då över lite florsocker och servera på samma sätt som med muffinsarna )
maj 2011
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar