Bullarna heter Cinnabon Cinnamon Rolls och är kanelbullar med farinsocker och cream cheese frosting.
Jag snålade visst lite med frostingen, men det var gott ändå ;)
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk (lite mer än fingervarmt, ca 45grader)
1 1/4 dl socker
80 g smör (rumsvarmt
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (ca 2,5dl, tycker det är lättare att väga farinsocker än mäta upp det)
2 1/2 msk kanel
80 g smör (rumsvarmt)
Glasyr:
125 g smör (rumsvarmt)
3,5 dl florsocker
80 g cream cheese
1/2 tsk vaniljessens (eller 2/3 tsk vaniljpulver)
1 krm salt
Gör så här:
Lös upp jästen i den varma mjölken.Blanda socker, smör, salt och ägg.
Tillsätt mjöl och blanda väl.
Knåda ihop till en del och låt jäsa ca 1h.
Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
Kavla ut degen till en rektangel på ca 50×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen
Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min.
Häll på glasyren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar