Och jordnötsmousse.
Så jag gjorde en tårta med just det.
Det blev inte en smaksensation värt en finalplats i en tävling, men det var gott. (Tycker jag i alla fall.)
Dock blev den kanske inte så fin, men det är smaken som räknas:)
Mjuk Chokladbotten:
Ugnsvärme. 180 grader
0,5 dl kakaopulver
0,5 dl kokande vatten
225 g smör
2,75 dl socker
4 ägg
3,25 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
Gör så här:
Blanda kakaopulver med kokande vatten i en skål tillsammans med smör och socker. Vispa luftigt och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver, och blanda ner mjölblandningen i smeten. Häll smeten i en smord form och grädda i mitten av ugnen i 40-45 minuter. Låt kakan svalna en stund innan den stjälps upp
Jordnötsmousse:
350 g cream cheese (ex philadelphiaost)
ca 3,5 dl florsocker
450 g jordnötssmör (rumstempererat)
1, 3/4 dl grädde
Gör så här:
Vispa cream cheese fluffigt med elvisp.
Tillsätt florsockret lite i taget medan du vispar. Häll sedan i jordnötssmöret. Vispa tills allt blandats väl och är fluffigt.
Vispa grädden och vänd sedan ner den i jordnötssmörsblandningen. Rör om tills allt är blandat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar