Vanliga gamla hederliga vetebullar.
Dock skippade vi kanel och använde oss av vaniljkräm i ena satsen och vaniljkräm och blåbär i andra.
ca 30 bullar
50 g jäst
150 g smör
1 ägg
ca 2 tsk kardemumma
0.5tsk salt
1-2 dl socker
ca 14 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37 grader.Rör ut jästen i degvätskan.
Tillsätt socker, salt, ägg och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.
Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk och baka ut.
Innan bullarna skjutsas in i ugnen, jäs ca 20 min. Pensla sedan och strö på pärlsockerom så önskas.
Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk och baka ut.
Innan bullarna skjutsas in i ugnen, jäs ca 20 min. Pensla sedan och strö på pärlsockerom så önskas.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar