Det här ett recept på glutenfria kanelbullar som är riktigt goda!
En fördel är att ha en köksassistent då degen ska bearbetas i 10 minuter.
Ugnstemp: 250 grader
150g smör
50g jäst
2msk fiberhusk
5dl mjölk
1dl ljus sirap
1½dl kvarg
½tsk salt
1dl strösocker
2 tsk kardemumma
10-12 dl glutenfritt mjöl
Fyllning:
smör
socker
kanel
Gör så här:
Smula jästen i degbunke.
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till fingervarmt och rör ut i jästen.
Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta i assistenten i ca 10 minuter.
Jäs i 40 minuter.
Under jästuden rör du ihop smör, socker och kanel till en massa. Här är det bara att höfta sig fram. Ju mer fyllning, desto godare bullar:)
När degen är klar gör du precis som vanliga bullar.
Kavla ut till rektanglar, smeta på fyllningen, rulla ihop, snitta och låt jäaa ytterligare 20 minuter på plåten.
Pensla med vispat ägg, på med pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar